Sorsolás: nehéz, de megoldható feladatok

roli_2A svájci  Nyonban elkészítették a nemzetközi labdarúgókupák első és második selejtezőköreinek sorsolását.

A magyar bajnok Videoton a második körben kezdi meg szereplését, amikor az első körben összecsapó wales-i bajnok The New Saints (TNS) és a feröeri bajnok B36 Torshavn továbbjutójával találkozik majd. Július 14-én vagy 15-én idegenben kezd a fehérvári csapat, a visszavágót egy héttel később rendezik Székesfehérváron.

Mindkét lehetséges ellenfél évek óta részt vesz valamelyik sorozat küzdelmeiben. Bár eddig egyikük sem alkotott maradandót ezeken a találkozókon, de mindenképpen egy masszív ellenféllel kell számolni.

Az Europa Liga első selejtezőkörében 3 csapatunk is érdekelt lesz: a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Ferencváros a holland élvonaltól idén búcsúzó Go Ahead Eagles ellen kezd, a bronzérmes MTK a szerb Vojvodinával csap össze. Az OTP Bank Liga 4. helyén végzett DVSC-Teva a montenegrói Szutjeszka Niksic csapatával találkozik. Az MTK és a Debrecen hazai pályán kezd, míg a Ferencváros Hollandiában próbál jó eredményt elérni annak érdekében, hogy a hazai zártkapus visszavágó végén továbbjutásnak örülhessen. ftc-honved

Előzetesen a kék-fehérek számára tűnik legnehezebb feladatnak a továbbjutás kivívása: 2 évvel ezelőtt az újvidékiek a Budapest Honvédot kettős győzelemmel búcsúztatták az Europa Ligából. A Debrecen a tavalyi szezonban a Lokihoz hasonlóan BL selejtezőt játszó montenegróiak ellen lép pályára, akkor a magyar bajnok egy körrel tovább jutott el a sorozatban, talán előnyt jelent a hazai kezdés a párharcban. A Ferencváros igazi sötét lóval találkozik, hiszen nehéz megbecsülni egy kieső csapat erejét. Nyilván távoznak játékosok a másodosztályra készülő ellenfélnél, és kérdés, hogy a következő szezonra – beleértve a kupasorozatot is – mik a tervek a klubnál. Ezzel együtt nem lehet félvállról venni egy olyan ellenfelet, ahol a lábakban és a fejekben még ott van a holland első osztály mérkőzéseinek irama, színvonala és tapasztalata.

Az első mérkőzésekre július 2-án, a visszavágókra július 9-én kerül sor.

Share Button

Ez is érdekelheti