EL: magabiztos Loki-siker a rajton

Jól kezdte az idei Europa-Liga sorozatot a DVSC-Teva csapata: a piros-fehérek a második félidei jó teljesítményüknek köszönhetően magabiztos, háromgólos előnnyel várhatják a jövő heti montenegrói visszavágót.ligakupa 003

Pedig a találkozó több vonatkozásban sem úgy indult, hogy ilyen sima lesz a vége. Az MLSZ szerdai döntésének értelmében mindneki reménykedett abban, hogy az ultrák hosszú protestálásának véget vet a szurkolói kártya kötelezőségének eltörlése, és szurkolásukkal 12. játékosként támogatják a csapatot. A debreceniek azonban továbbra sem hajlandóak változtatni elképzelésükön, és mindaddig amíg a beléptetést bármilyen formában regisztrációhoz köti a szövetség, ők továbbra sem teszik tiszteletüket kedvenc csapatuk mérkőzésein.

Az ultrák a napokban tragikus körülmények között elhunyt vezetőjükre, Komáromi Gáborra a nemzetközi mérkőzéssel egyidőben a régi, Oláh Gábor utcai stadionban emlékeztek meg, így a csapat a fergeteges hangulat hiányában legfeljebb gyönyörű stadionja miatt érezhette magát hazai pályán.

Bár az előző szezon utáni pihenő a kuparajtnak köszönhetően meglehetősen rövid volt, az első félidőben nagyon sok pontatlan átadást és játékosok közötti meg nem értést konstatálhatott a kilátogató 4000 néző. Ennek ellenére a hazaiak a 18.percben megszerezték a vezetést, amikor Mihelic a kifutó kapus által kifejelt labdát 25 méterről emelte az üresen maradt kapuba. ligakupa 038A vezetés azonban nem nyugtatta meg a debrecenieket, továbbra is sok hibával játszottak és a vendég niksicsiek is többször eljutottak Verpecz kapujáig. Szerencsére gólt nem sikerült szerezniük, így félidőre maradt az egygólos hazai előny.

A második játékrészre Kondás Elemér vezetőedző a rutinos Sidibé-t küldte be a fiatal Balogh helyett és talán ennek, talán a motiváltabb hozzáállásnak köszönhetően fölénybe került a hajdúsági gárda. Ez a fölény egy ideig csak helyzetekben mutatkozott meg, de az utolsó félórára elfáradó ellenféllel szemben három perc alatt szerzett 2 találat eldöntötte a találkozót. Előbb Brkovics fejelt az ötösről a rosszul kimozduló kapus fölött a hálóba a 71.percben, majd Sidibe egy védő szorításában szerzett fordulásból gólt (amellyel nemzetközi-kupa vonatkozásban a Loki történetének legeredményesebb góllövőjévé vált) a 73.percben.

Megvolt a lehetőség az előny növelésére is: a nyáron az MTK-tól szerződtetett Horváth többször került jó helyzetbe de lövései célt tévesztettek.

Maradt a 3:0, amelyet a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón mindkét vezetőedző magabiztos és döntő különbségnek ítélt, de mindketten hagsúlyozták hogy nem veszik lefutottnak a visszavágót, mert a futballban bármi megtörténhet.

DVSC-Teva – Szutjeszka Niksics 3:0 (1:0)

Debrecen, 4000 néző

Gólszerző: Mihelic (18.p.) , Brkovics (71.p) , Sidibe (73.p.)

 

Share Button

Ez is érdekelheti