Egymást keresztező párhuzamok

A Balmazújváros kiesése nyomán a tavalyi szezon újoncától megindult a játékosok elvándorlása. A legjobbakra szemet vetettek a volt riválisok és szép csenben „kimazsolázták” a Hajdú-Bihar megyei kiscsapat legjobbjait. A gólerős támadó Bachana Arabuli Felcsúton folytatja, Vajda Sándor Mezőkövesden, Eke Uzoma Kispesten, Horváth László az MTK-nál, Jurij Habovda a Haladásnál, Sigér Dávid a Ferencvárosnál, Haris Attila pedig a DVSC-nél tölti majd az újabb élvonalbeli szezont.

Nagyon érdekes párhuzam vonható a két, utóbb felsorolt védekező középpályás pályafutásában, matematikai nyelvezettel élve karrierjük szinte egymás reciprokaként írható fel.

Sigér Dávid 2006furedisorozo-ig a Téglási SE csapatánál szerepelt, ezután került a DVSC-hez, ahol végigjárta a különböző utánpótlás csapatokat (U17, U19, DVSC-DEAC), tagja volt a felnőtt bő keretnek is, ám az első csapatnál sohasem számoltak vele igazán.  Összesen 2 Magyar Kupa találkozón kapott szerepet az első csapatban, és rendre kölcsönadták Mezőkövesdre vagy Balmazújvárosra, melynek folyományaként a narancssárga-fekete csapat 2015-ben végleg szerződtette a játékost. Hosszú tanulóévek után játéka itt DI_videoton_balmazujvaros-6teljesedett ki a tavalyi szezonban: megalkuvást nem ismerő játékával, hatalmas futómennyiségével, és 32 mérkőzésen szerzett 4 góljával felkeltette a tavalyi ezüstérmes Ferencváros érdeklődését is. A 29-szeres bajnoknál nem tétlenkedtek sokat és első nyári igazolásukként bejelentették a szabadon megszerezhető játékost.

Haris Attila is végigjárta a szamárlétrát a Ferencváros utánpótlás csapatainál, de fejlődése érdekében többszharis-attila1ör is kölcsönadták Soroksárra a második csapathoz. Mivel a kölcsönadások lejártakor sem számolt vele az első csapat szakvezetése – összesen 1 bajnoki és 2 Magyar Kupa mérkőzésen lépett pályára az első csapatban –  20 évesen elfogadta a Balmazújváros ajánlatát és Hajdú-Bihar megyébe került. Fejlődése szempontjából jó döntésnek bizonyult a váltás: a 331488_4-800x5642017/18-as szezonban 27 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és ezeken 2 gólt szerzett. A Balmazújváros kiesésével ő is szabadon igazolhatóvá vált és a “nagytestvér” Debrecen le is csapott az utánpótlás válogatott játékosra.

Amint az látható, a két játékos a másikuk jelenlegi klubjánál nevelkedett, ahvideo_harisattila_720onnan „elmenekült” Balmazújvárosba. Itt a tavalyi – a kiesés miatt a csapat szempontjából sikertelennek minősülő – szezon meghozta a sikert és egyéni karrierjük számára ugródeszkaként működött. Ezután kerültek jelenlegi csapatukh20180620-villany-sigeroz, ahol komolyan számolnak velük, ráadásul ennek a váltásnak nyomán piaci értékük a valaha volt legmagasabbra emelkedett.

Kiváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő a 2 tehetséges játékos pályafutásában, vajon lesznek-e még hasonló vagy párhuzamos történések (Sigér Dávid súlyos sérülését Haris Attila minden bizonnyal szívesen elkerülné) és esetleg egy külföldi karrier során is újra összetalálkoznak valamikor ugyanazon együttesnél.

 

(Fotók: rangado.hu, haon.hu, balmazfoci.hu)

Share Button

Ez is érdekelheti