Elillanó remények, szurkolók…

Az Európa Liga 2. selejtezőkörében ért véget a Ferencváros számára az idei nemzetközi kupaszezon, miután az idegenbeli 1:0-ás vereség után hazai pályán is egy góllal alulmaradt a zöld-fehér alakulat a horvát ezüstérmes HNK Rijeka ellen.

Ferencváros – RijFradiRijeka 041eka 1:2 (0:2)  Gólszerzők: Ugrai (11-esből)a 65. percben ill. Krstanovic (11-esből) a 20., Samardzic a 37. percben

A hazai csapat támadólag lépett fel a mérkőzés elején, bár ez inkább mezőnyfölény kiharcolásában, mint helyzetek kialakításában mutatkozott meg. Aztán kissé váratlanul gólt viszont a horvátok szereztek, Mateos esett el a saját 16-osán belül olyan szerencsétlenül, hogy a labda a kezére pattant. A megítélt büntetőből a már kint is betaláló Krstanovic volt eredményes, gyakorlatilag eldöntve a továbbjutást. A 37. percben a fiumeiek növelték előnyüket, egy baloldali szöglet után az előre húzódó Samardzic fejelt a hálóba.

Ez már sok volt a szurkolóknak: a gól után szép lassan kiürült az ultrák szektora, mindössze 2000 néző maradt a Puskás Stadionban. FradiRijeka 049

A második félidőben Krstanovic egy könyöklés után a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőny lendületet adott a zöld-fehéreknek, akik a frissen beállt Böde szólója utáni lerántásért járó büntetőből szépítettek is. Bár ezután is támadásban maradtak a hazaiak, de a pontatlan átadások és a sok új játékos okozta összhang és csapategység hiánya nem tette lehetővé, hogy a kupabúcsú kicsit szebbre sikeredjen.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatót a horvátok kezdték. Matjaz Kek, a csapat mestere a következőket mondta: “Ahogy a mérkőzés előtt is említettem, nemcsak a továbbjutásra, hanemFradiRijeka 057 a győzelem megszerzésére is törekedtünk és örülök hogy mindkét célunkat teljesítettük. A Ferencváros egy komoly klub, egy jó csapat, jó játékosokkal, akiknek talán még idő kell arra, hogy összeérjenek.

Nagyon örülünk a továbbjutásnak, készülhetünk a következő körre.”

Kérdésünkre, hogy örül-e a tréner, hogy az erősebb norvég Tromső helyett a Feröer szigeteki Vikingur lesz az ellenfele, a következőket válaszolta: “az a tény, hogy a feröeriek legyőzték a norvégokat mutatja, hogy ők is komoly játékerőt képviselnek, velük szemben sem mehetünk biztosra. Sőt jelenleg nem is ez a meccs, hanem a hétvégi Hajduk elleni rangadóval foglalkozunk, a kupameccsre való felkészülés csak ezután jöhet.” A horvát mester a ferencvárosi szurkolók kivonulását nem kívánta kommentálni, arra sem válaszolt, hogy elképzelhetőnek tartana-e egy ilyen helyzetet saját hazájában.

Thomas Doll a ferencváros edzője meglehetősen feszült volt az eseményen és a következőket mondta el a mérkőzésről: “Jól kezdtük a találkozót, határozottan az ellenfél fölé kerekedtünk, de a szerencsétlen büntető sajnos megpecsételte a sorsunkat. Egész héten a rögzített helyzeteket gyakoroltuk, és amíg nekünk semmi nem jött össze ezekből, ellenfelünk még az első félidőben egy ilyen szituációból tovább növelte az előnyt. A második félidőben próbáltunk futni az eredmény után, de hiába vitte ki minden játékosom a maximumot a pályára, ez ma ennyire volt elég.” Kérdésünkre reagálva a német mester elmondta, hogy: “nem lehet egyik napról a másikra csodát várni egy olyan országban ahol 13, 14, 15 évesen nem kapják meg a játékosok a megfelelő képzést, elég ha csak a minapi U19-es teljesítményeket nézzük. Ráadásul nem áll rendelkezésünkre 1,5-2 milió Euró új igazolásokra, sajnos csak a lejárt szerződésű játékosok megszerzése lehet napirenden. És ami elég a hazai FradiRijeka 067bajnokikon az 1 gólos győzelmekhez, az sajnos ennyit ér az európai kupaporondon. Ha továbbjutottunk volna és esetleg a feröeriek képezte akadályt is sikeresen abszolváljuk, akkor a play-off körben egy Tottenham vagy Bundesliga erősségű ellenféllel találjuk szembe magunkat. Mi is megkaptuk volna a magunk 6-osát és akkor ott jön el a világvége hangulat. Mennünk kell tovább, dolgozni, fejlődni, hogy egy napon mi is örömet okozhassunk a szurkolóknak.”

Azoknak a szurkolóknak, akik reméljük, hogy amilyen gyorsan távoztak, olyan gyorsan vissza is térnek a stadionba – a magyar futball érdeke mindenestre ezt kívánná.

Share Button

Ez is érdekelheti