Ferencváros-Rijeka : Bravúr kell a továbbjutáshoz

A csütörtöki EL selejtező visszavágót megelőző sajtótájékoztatón Thomas Doll a Ferencváros vezetőedzője elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy egy ilyen rangos meccsre kerül sor, nagy kihívás ez számára és csapata számára!
– Úgy készülünk, hogy tovább akarunk jutni, de ehhez mindenképpen sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a támadásokra, ugyanakkor meg kell tanálni az egészséges középutat támadás és védekezés között, fejetlenül nem rohanhatunk előre, mert egy esetleges bekapott gól akár a vesztünket is jelentheti – mondta a német mester.
Tudósítónk érdeklődött afelöl, hogy a tavaly még a válogatottban is remekül teljesítő, korábban alapember, Böde Dániel miért szorult ki a csapatból és számít -e netán rá a vezetőedző a Rijeka ellen.
Thomas Doll elmondta, hogy sokat beszélgetett mostanában a játékossal, akinek teljesítménye az utóbbi időszakban sok kívánnivalót hagyott maga után, de ez csapatjáték, amelyben minden egyes embernek fontos szerepe lehet, annak is aki a kezdő tizenegyben és annak is, aki esetleg a kispadon kap helyet.
16_o_ka_3045_color_640Kezdőcsapatot majd csak csütörtökön, néhány órával a meccs előtt hirdet majd a szakvezető, akkor derül ki, hogy a Fradiba tíz esztendő után visszatérő Gera Zoltán játszani fog -e.
A sajtóbeszélgetésen szintén jelen lévő válogatott kerettag kapus, Dibusz Dénes igen erős -, de semmiképpen sem legyőzhetetlen együttesnek tartja a HNK Rijeka gárdáját! A kapus elmondta, hogy a kapuból megélve nagyon komoly-, igazi kemény erőpróbaként élte meg a fiumei találkozót, elismerte, hogy végig nagyon jöttek a horvátok és bizony sokszor a szerencse is segített abban, hogy végső soron egy szoros eredményt sikerült kint elérni.
Idehaza viszont most már tényleg támadni is kell és bár úgy érzi, hogy összességében talán egy árnyalatnyival jobb csapat a Rijeka, a továbbjutás kiharcolására mindenképpen képesnek tartja saját együttesét!
Azt már mi tesszük ehhez hozzá, hogy a mieink dolgát talán könnyítheti, ugyanakkor a Matjaž Kek által dirigált Rijeka életét nehezítheti, hogy gyakorlatilag ez egész, alap középpályássorukat nélkülözniük kell a horvátoknak a Puskás Ferenc stadionban; a brazil Moises Lima a Rijeka 1–0-s győzelmét hozó első mérkőzést ugyan még végigjátszotta, ám az NK Zagreb elleni szombati bajnokin (a Rijeka 3–1-re nyert) nem sokkal a becserélése után olyan térdsérülést szedett össze, ami hetekre távol tartja a pályától. Mate Males még a tavasszal sérült meg, az ifjú Ivan Mocinic pedig a vb-felkészülés során dőlt ki a sorból, így messze nem a legideálisabbnak tartott középpályássorával áll fel majd a vendégegyüttes.
A horvátok szlovén mestere egyébként minden nehézségük ellenére nemcsak továbbjutni, hanem győzni jött Budapestre csapatával!
Véleményünk szerint a Fradinak meg kell próbálnia a saját játékát játszania, mert lelkes, csupaszív futballal és a várhatóan szép számban kilátogató közönség segítségével mindenképpen lehet reális esély az egygólos hátrány ledolgozására!

Share Button

Ez is érdekelheti