Az Újpest egyik legjobbja a válogatottban is bizonyítani akar

A 24 éves középpályás lila fehérben

A 24 éves középpályás lila fehérben

Az Újpest-Honvéd rangadón hiába volt a nagy küzdekem, gól nem született

Az Újpest-Honvéd rangadón hiába volt a nagy küzdekem, gól nem született

A héten nagy öröm érte Balogh Balázst! Az Újpest FC 24 esztendős középpályása számára meghívó érkezett Pintér Attila szövetségi kapitánytól az Észak-Írország ellen készülő magyar válogatott bő keretébe. Az utóbbi időszakban klubcsapatában egyre jobb-, érettebb teljesítményt nyújtó és a futballról meglehetősen profin gondolkodó játékost alaposan feldobta a kerettagság; a Bp.Honvéd elleni, szombat esti rangadón (0-0) is csapata egyik legjobbja volt. A lassanként már sztárnak számító, de sztárallűröktől mentes labdarúgóra meglehetősen sokat kellett várni az Újpest öltözője előtt a mérkőzést követően!

– Nem mondod, hogy már csak te vagy itt bent Balázs! – csodálkoztam, amikor már egy kicsit talán türelmetlenül benyitottam a lilák öltözőjébe. – Egy kicsit még felfrissítettem magam a jeges vízzel – válaszolta az immár válogatott kerettag középpályás – úgy gondolom, ez a kis kezelés nagyban hozzásegítheti a szervezetemet a 90 perces hajtást követő regenerálódáshoz! De most már végeztem, nyugodtan beszélgethetünk.

– Négy év kemény munkája van ebben a kerettagságban ugye?

– Azt mondanám, hogy nemcsak 4-, hanem egyenesen 20 esztendő. Négyéves koromban kezdtem el a labdarúgást és azóta verejtéket-, sőt vért izzadva a pályán mindig azért küzdöttem, hogy egyszer felnőttválogatott legyek. Most, hogy benne vagyok az északírek ellen készülő válogatott keretében, mérhetetlen boldogságot érzek, hatalmas öröm és megtiszteltetés ez és nagyon köszönöm, hogy rám is gondolt a kapitány! Azt megígérhetem, hogy amennyiben pályára léphetek, a maximumot fogom nyújtani, de azt hiszem ezt nyugodtan mondhatom a csapattársaim nevében is. Az a célunk, hogy ebben az elkövetkező hat napban a lehető legjobban felkészüljünk, egy nemzetet fogunk képviselni, teljesítményünkkel boldogságot akarunk okozni mindenkinek!

– 2010 óta szerepelsz az Újpestben, itt lettél ismert, NB I-es játékos, az Újpestnek immár az egyik húzóembere és most már válogatott kerettag is vagy. Erre gondoltam, amikor a négy év kemény munkáját hoztam szóba.

– Nem gondolnám, hogy bármelyik csapattársamnál különb lennék, egyszerűen az a helyzet, hogy egy kicsit nagyobb terhet rakott rám az edzőm, nekem kell irányítanom a csapatot a középpályán és emellett a belső kommunikáció során is. Mindenképpen igyekszem meghálálni ezt a fajta bizalmat és valóban, 4 évnek és több mint 100 meccsnek el kellett telnie ahhoz, hogy olyan önbizalommal – ha lehet ezt mondani – közlekedjek a pályán, úgy ütközzek, passzoljak, indítsak, ahogy azt itt tőlem joggal elvárja mindenki.

– Rengeteget fejlődött az utóbbi néhány hónapban ez az újpesti csapat és láthatóan az a tény sem okozott bennetek nagy törést, hogy a Magyar kupa győzelmet követően, az ismert okok miatt nem indulhattatok el az Európa Liga selejtezőjében.

– Én is úgy gondolom, hogy nagyon együtt van most a társaság. Vignjevics mester az edzéseken egy olyan pluszt tesz hozzá ehhez az egészhez, olyan önbizalmat kapunk, hogy – főleg itthon – mindenki ellen dominálni tudunk. A fizikai állapotunk kifogástalan és emellett olyan elvárásokat fogalmaz meg irányunkba, hogy ezek után a kupagyőzelmek – Magyar kupa, Szuper kupa – után most már idén tényleg a bajnoki címért kell, hogy harcoljunk! Elmúltak tehát azok az idők itt, Újpesten, amikor úgymond “lehetett gyengébben is szerepelni” ennek a klubnak ott van a helye, ahová a múltja, presztízse alapján tartoznia kell! Természetesen jó lett volna kilépni a nemzetközi porondra, nyilván minden játékosnak az az álma, hogy Európában megmérettesse magát, de tekintettel arra, hogy a keretünk még nem állt össze – teljesen mostanra sem – így legalább tisztességesen fel tudtunk készülni a bajnokságra, mert itt idén mindenképpen olyan helyen akarunk végezni, ami megilleti az Újpestet, amivel végre a szurkolók is elégedettek lehetnek!

– Visszakanyarodva egy kicsit a szeptember 7-i nagy feladatra, egyelőre egy bővebb, 28 fős keretet hívott össze a szövetségi kapitány. Hogy érzed, mit kell tenned ahhoz, hogy a szűkített névsorban is ott legyen majd a neved?

– Két korábbi összetartás során már 3-3 napot eltöltöttem a válogatottnál, Pintér Attila személyében egy nagyon felkészült edzőt ismertem meg. Az a munka amit Ő elvégeztet a magyar válogatott játékosokkal, tényleg szükséges az összecsiszolódáshoz, hogy amikor elérkezik az ideje, mindenki pontosan tudja a feladatát, például most vasárnap is. A legutóbbi összetartás során igyekeztem nagyon keményen dolgozni, sok pozitív visszajelzést kaptam, főleg a mentalitásommal, hozzáállásommal, szerénységemmel és talán a játékommal kapcsolatban is. A kapitány személyesen is beszélt velem néhány mondatot, úgy érzem, bízik bennem, tud rám építeni, úgyhogy nagyon remélem, hogy az EB selejtezőn is jut számomra szerep. Amennyiben így lesz, akkor mindent megteszek azért, hogy a magyar emberek és itt, az újpestiek is büszkék lehessenek rám!

– A továbbjutási esélyeket hogyan látod? Talán most, hogy felemelték az EB létszámát 24-esre esetleg számunkra is nyagyobb esély nyílhat? A szurkolók már nagyon várják, hogy egyszer végre egy világversenyen szurkolhassanak a magyar labdarúgó válogatottnak.

– Ezen a már korábban is említett összetartás során is azt próbálta belénk sulykolni a kapitány, hogy hatalmas lehetőség előtt állunk. Az a munka amit ezekben az edzőtáborokban elvégeztet velünk, az a taktikai felkészítés, hogy bármilyen helyzetre fel tudjunk készülni, nagyon jót tesz a válogatottnak! Én komolyan mondom, tűzbe mennék Pintér Attiláért! Vele igenis bizonyítani fogjuk, hogy Magyarország válogatottja egy erős csapat, számolni kell vele, akár egy Európa bajnokság alkalmával is!

Share Button

Juhász Attila

Juhász Attila vagyok! A Komlósi Oktatási Stúdió hallgatójaként szereztem újságírói szakképzettséget, nyolcadik éve foglalkozom riporterkedéssel, újságírással, azóta rendszeresen tudósítok sporteseményekről az írott- és az elektronikus sajtó területén is. Cikkeim, interjúim jelentek már meg más-, nem sportos témakörökben is. Dolgoztam már mint a Lánchíd Rádió, a JégKORONG című újság, és a Flag-polgári magazin munkatársa is. Az onlajnok.com, internetes sportközvetítésekkel foglalkozó oldal szerkesztő-riportere, a jégkorong MOL liga TV kommentátora és a Nemzeti Sport című napilap helyszíni tudósítója vagyok. A sportriport magazint barátommal, kollégámmal, Labanc Csabával azért alapítottuk, hogy mi is és a kedves olvasók is egy kicsit jobban bepillanthassanak a sportélet kulisszái mögé! Kellemes kikapcsolódást kívánok minden kedves olvasónknak! HAJRÁ MAGYAR SPORT!

Ez is érdekelheti