BL selejtező: Előny a magyar bajnoknál

Kedvezőbb helyzetben várhatja a BL selejtező 3. fordulójának visszavágóját a Debrecen mint fehérorosz riválisa a BATE Boriszov csapata.

Bár a hajdúsági gárda kicsit megilletődötten és aránylag sok hibával kezdte a találkozót, az első félóra végére rendezte sorait és ennek köszönhetően kiegyenlítődött a játék képe. A második játékrészre a hazaiak rá tudtak tenni egy lapáttal az addigi teljesítményükre, és a jogos büntető értékesítése által megszerzett előny birtokában már fölénybe is kerültek. A hosszabbítás második percében egy szépen végigvitt kontratámadás után Seydi lábában volt a már-már továbbjutást érő gól, de sajnos kimaradt a ziccer. Ennek ellenére sincs rossz helyzetben a magyar bajnok, különös tekintettel arra, hogy a BATE csapata általában idegenben erősebb és otthon inkább döntetlen körüli eredményeket ér el.201407291

Ugyanakkor számos párhuzam vonható a 2 évvel ezelőtti párharccal, amikor is a Fehéroroszországban elért 1:1-es döntetlen után mindenki reménykedett a továbbjutásban, de idehaza egy 2:0-ás BATE siker a vendégek továbbjutását jelentette:

  • Sidibe révén akkor is a Loki szerzett vezetést a második félidő elején
  • A vége előtt 1-2 perccel a Loki kapusa (akkor Verpecz, most Novakovics) hosszan tartogatta a játékban levő labdát – akkor ezt lefújta a svájci játékvezető, amelynek következményeként egyenlítettek a kék-sárgák, most viszont szerencsére nem!
  • Mindkét első mérkőzésen pályára léptek: Mészáros, Máté, Korhut, Varga, Bódi, Szakály, Sidibe.
  • Akkor is az első mérkőzés eredménye nyomán kicsit a Loki javára billentek az esélyek, sőt, ott is az volt a vélemény az ellenfélről, hogy „semmi extrát nem nyújtottak, ez ellen a csapat ellen a visszavágón biztosan meglesz legalább a döntetlen”, ami Kondás Elemérék továbbjutását jelenti.

Sajnos ez akkor nem sikerült, amihez nagy mértékben hozzájárult egy buta kiállítás a második félidő elején – reméljük jövő kedden nem követ el senki hasonló fegyelmezetlenséget és sikerül jó eredménnyel – főleg továbbjutással – zárni a belorusz kirándulást.

 

DVSC -Teva – BATE Boriszov 1:0 (0:0)

G: Sidibe (11-esből) az 56. percben

Share Button

Ez is érdekelheti