Sorminta: kupagyőztes a Ferencváros

Másfél hónap alatt harmadik kupagyőzelmét szerezte meg a Ferencváros, a Szuperkupa finálét ráadásul a bajnok otthonában nyerte meg a zöld-fehér gárda.

A május 20-án, az Üllői úton lejátszott és 4:0-ás hazai győzelemmel végződött Magyar Kupa döntő után gyorsan elérkezett a visszavágás lehetősége. A fehérváriak fogadkoztak is, az új francia vezetőedző, Bernard Casoni már a beiktatásakor külön kiemelte, hogy a Videotonnál presztízskérdést csinálnak a súlyos MK döntőbeli vereség után a trófea megszerzéséből.

A jól igazoló fehérváriak támadólag léptek fel a találkozón, azonban az első félidő felénél elkövetett két védelmi hibát kíméletlenül kihasználták a vendégek Lamah és Varga révén, jelentős lépést téve a kupa megszerzéséhez. Nalepa azonban gondoskodott arról, hogy ne legyen unalmas a második félidő, a lengyel védő a 36.percben megkapta második sárga lapját, amelynek következtében megfogyatkozott a fővárosi gárda.

A második félidőben bekezdett a Videoton, soora alakították ki a helyzeteket, azonban a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé, vagy rossz megoldást választottak, így nem csökkent a különbség. Casoni mester mindent megpróbált, cserékkel frissítette csapatát, ám egy perccel a találkozó vége előtt az egyre jobban kitámadó hazaiakkal szemben Somalia vitt végig egy kontratámadást, amelynek végén eldöntötte a mérkőzést.

A ferencvárosiak tehát a májusi Magyar Kupa és a júniusi Ligakupa győzelem után júliusban is begyűjtöttek egy serleget, nyomatékot adva kijelentéseiknek, miszerint szeretnék mihamarabb az előzőnél jóval tágasabbra tervezett Fradi-múzeumot serlegekkel megtölteni. Úgy tűnik tehát, hogy Thomas Doll gárdája nem tud hibázni, reméljük ezt a sikeres hozzáállást és nyerő szériát a csapat az Europa-Ligában is hosszan folytatja majd. Csütörtökön mindjárt itt a következő “kupa – döntő”, az idegenbeli 1:1 után a zöld-fehéreknek hazai pályán – de zárt kapuk mögött – kell eldönteni a párharcot a holland Go Ahead Eagles ellenében.

A Videotonnál nem esnek pánikba  a vereség miatt, 10 nap áll a rendelkezésükre a hibák kijavítására az első Bajnokok Ligája selejtezőig, a vezetőedző szerint a koncentráción és a hatékonyságon van még csiszolnivaló a hátralévő időben.

Videoton – Ferencváros 0:3 (0:2)

Székesfehérvár, 4500 néző

Gólszerző: Lamah (21.p.), Varga R. (26.p.), Somalia (89.p.)

 

Fotó: mlsz

Share Button

Ez is érdekelheti