NYERNI KELL, MÁS NEM SZÁMÍT!

Magyar keretPénteken este rendkívül fontos EB selejtező vár a magyar labdarúgó válogatottra!
Negyedik fordulójához érkezett ugyanis a 2016-os labdarúgó Európa bajnokság selejtezősorozata. Az F-csoportban a két, egyaránt négy ponttal rendelkező együttes, Magyarország és Finnország csap össze egymással, Budapesten, a Ferencváros nyáron átadott új stadionjában!
A mieink az eleddig 100%-os északírektől szenvedtek 2-1-es vereséget a kvalifikáció nyitányán, majd Bukarestben javítottak egy 1-1-es döntetlennel, Tórshavnban pedig, ha nehezen is, de legyőzték Feröer együttesét!
A finnek szintén a szigeteken tudtak nyerni, két hazai találkozóján – Görögország és Románia ellen – egy pontot sikerült otthon tartania Mixu Paatelainen együttesének.
A magyar válogatott a kapitányváltás óta kezd kiegyenesedni, Dárdai Pál korábbi igéretének megfelelően a játékosok egymásért és a Nemzetért küzdenek, ha kell csúsznak-másznak és bár – ahogy azt az egyelőre ideiglenes kapitány a sajtó számára elmondta – szép játékra, sziporkázó focira most sem számíthatnak a magyar szurkolók, a győzelem igenis elvárás a válogatottól.
A meccset megelőző napon megtartott sajtótájékoztatón a megbízott kapitány és a rutinos belső védő beszélt esáéyekről, reményekről, készülődésről!
Dárdai Pál:
“Úgy gondolom, egy remek közösség alakult ki mostanra a válogatott csapatnál, tudunk tényleg egymásért küzdeni és nem hinném, hogy tartanunk kellene a pénteki mérkőzéstől! Akármilyen lesz az időjárás vagy a pálya talaja, semmiféle kifogás nem fogadható el, itthon kell tartanunk a 3 pontot! Hogy mennyiben lesz más ez a csapat, mint a márciusi finn meccsen 2-1-es vereséget szenvedő? Egyet ígérhetek; a pályán ezt mindenki látni fogja!”

Juhász Roland:
“Egy kicsit más rendszerben védekezünk Carillo mesternél, mint a válogatottban, de nincs ezzel semmi gond, tudok alkalmazkodni ahhoz, amit az edzőm elvár tőlem. Én is azt gondolom, hogy nyerni kell és kész. Kemény edzéseken vagyunk túl, az utolsó gyakorláson inkább csak mozgunk egyet és remélem, hogy friss állapotban léphetünk majd pályára!”
A mieinknél tulajdonképpen mindenki a fedélzeten, a megbízott kapitány a jelenleg legjobb magyar játékosokból válogathat a kezdő tizenegy kijelölésekor, ugyanakkor a vendégeknél, a Finnországban dúló influenzajárvány következtében többen is ágynak estek, így az első számú kapus, Niki Mäenpää biztosan nem állhat a kapuba – a Bröndby kapusa, Lukas Hradecky helyettesíti Őt – de a csapat két további ásza, Teemu Tainio és Roman Eremenko is messze van a százszázalékos állapotától. Paatelainen szerint viszont ez utóbbi játékosok ott lesznek majd a Groupama Aréna gyepén.
Egyébként ebben az esztendőben már másodszor mérkőzik meg egymással a magyar és a finn labdarúgó válogatott; március 5-én, Győrött a kék-fehérek diadalmaskodtak, az akkor még Pintér Attila irányította magyar együttessel szemben.
Persze vannak azért viszonylag jó emlékeink is a korábbi magyar-finn válogatott labdarúgó mérkőzésekkel kapcsolatban! 1979. október 17-én, Debrecenben EB selejtezőn 3-1-re mi nyertünk – tétmérkőzésen ekkor fektettük először két vállra a finneket, korábban barátságos találkozókon hatszor is – 1997. október 11-én pedig egy emlékezetes öngóllal mentettünk ellenük pontot Helsinkiben és harcoltuk ki a vb pótselejtezőt, más kérdés, hogy utána jött a Jugoszlávia elleni csúfos 1-12…
A finnek ezúttal a jelek szerint semmit sem bíznak a véletlenre; már hétfő óta Budapesten tartózkodnak, a Kempinski szállodában vertek tanyát és kapitányuk elmondása szerint nem lennének csalódottak egy esetleges döntetlennel! Amikor Paatelainen mestert a magyarokkal kapcsolatos emlékeiről kérdeztük, a korábban Kispesten edzősködő Martti Kuusela és a Vele, a Valkeakosken Haka együttesében együtt futballozó, idén áprilisban elhunyt Kolár Endre nevét hozta szóba.
Közös múlt illetve esetleges rokonság ide vagy oda, nekünk mindenképpen a győzelem a célunk és ha ez sikerül, akkor a Dárdai-legénység tulajdonképpen elérte azt a pontmennyiséget, amely erre a három találkozóra lett betervezve!
Egy biztos; a közönség megalkuvás nélküli játékot, 90+ percen át tartó hajtást, lelkesedést láthat majd a magyar válogatottól, hiszen a kapitány elmondta, semmiféle kifogást nem hajlandó elfogadni, meg kell szakadni a pályán a győzelemért!
Bár a mérkőzésre a hírek szerint már elővetelben közel 15 000 jegy elkelt, telt ház sajnos nem lesz, tekintettel arra, hogy a bukaresti rigmusok miatt az UEFA, egy 2500 fős szektor bezárására kötelezte az MLSZ-t!
Azért a hangulatra reméljük nem lesz panasz, ahogy a magyar fiúk teljesítményére sem!

Az idén márciusi, győri meccsen a finnek nyertek, reméljük, most sikerül visszavágni!

Az idén márciusi, győri meccsen a finnek nyertek, reméljük, most sikerül visszavágni!

1997-ben "összeszerencsétlenkedték" nekünk a finnek pótselejtezős helyet

1997-ben “összeszerencsétlenkedték” nekünk a finnek a pótselejtezős helyet

Bodonyi Béla helyzete az 1979-es EB selejtezőn

Bodonyi Béla helyzete az 1979-es EB selejtezőn

Share Button

Juhász Attila

Juhász Attila vagyok! A Komlósi Oktatási Stúdió hallgatójaként szereztem újságírói szakképzettséget, nyolcadik éve foglalkozom riporterkedéssel, újságírással, azóta rendszeresen tudósítok sporteseményekről az írott- és az elektronikus sajtó területén is. Cikkeim, interjúim jelentek már meg más-, nem sportos témakörökben is. Dolgoztam már mint a Lánchíd Rádió, a JégKORONG című újság, és a Flag-polgári magazin munkatársa is. Az onlajnok.com, internetes sportközvetítésekkel foglalkozó oldal szerkesztő-riportere, a jégkorong MOL liga TV kommentátora és a Nemzeti Sport című napilap helyszíni tudósítója vagyok. A sportriport magazint barátommal, kollégámmal, Labanc Csabával azért alapítottuk, hogy mi is és a kedves olvasók is egy kicsit jobban bepillanthassanak a sportélet kulisszái mögé! Kellemes kikapcsolódást kívánok minden kedves olvasónknak! HAJRÁ MAGYAR SPORT!

Ez is érdekelheti