A zöldek zsebébe került az ezüstérem

A sérülésektől tizedelt Ferencváros szerencsés körülmények között győzte le egy pontrúgást követően a kiesés elől menekülő több helyzetet kialakító Bp. Honvéd csapatát, a labdarűgó OTP bank liga 29. fordulójában, Pünkösd vasárnapján!

Ferencváros-Bp. Honvéd 1-0 (1-0)

Groupama-Aréna, 7000 néző, Vezette: Erdős József (Ring György, Király Krisztián)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Batik, Pavlovics (Kukurozovics, 89 p.), Ramirez – Gyömbér, Somalia – Varga R. (Haris, szünetben), Lauth (Bönig, 74.p), Lamah – Böde.
Vezetőedző: Thomas Doll
Honvéd: Kemenes – Botka (Ihrig-Farkas, szünetben), Ignjatovics, Elez, Baráth – Godoy, Hídi – Ikenne-King, Nagy G. (Moreno, 83. p) , Holender (Prosser, 76. p.) – Youla.
Vezetőedző: Marco Rossi

 

ftc-honved
Egy fáradt, számos meghatározó játékosát (Gera, Hajnal, Nalepa, Mateos ) nélkülöző Ferencváros csapott össze az utolsó leheletig foggal-körömmel küzdő Kispesttel. A piros-feketék egy árva pont megszerzése esetén biztosan megkapaszkodnak labdarúgásunk legmagasabb osztályában, a zöld-fehérek soványka győzelem esetén már foguk között érezhetik az ezüstérmet.
A mérkőzés a várakozással ellentétben Honvéd-próbálkozásokkal indult, többször is gólhelyzetbe kerülő kispesti játékos elől kellett mentenie a hazai védelemnek. Az első veszélyes ferencvárosi támadásra a 14. percig kellett várnia hazai szimpatizánsoknak. A továbbiakban is érezhetően a Honvéd felszívta magát, s továbbra is inkább a Fradi kapuja előtt alakultak ki veszélyes szituációk, de a hazai védőknek sikerült időben közbelépnie vagy Dibusz hárított. A félidő legvitatottabb jelenete is a hazaiak 16-osán belül történt, amikor a kapunak háttal álló, a büntetőterületet éppen elhagyni készülő Godoy előtt felpattanó labdát Lauth kézzel elpöckölte. A játékvezető nem ítélt 11-est, pedig egy vezetést jelentő Honvéd-gól egészen más mederbe terelte volna a mérkőzés menetét. A félidő végén a Fradi szinte a semmiből vezetéshez jutott: a 43. percben egy Lamah-szögletet követő rövid Holender-felszabadítást elcsípve Somalia 15 m-ről a késve vetődő Kemenes mellett a kapu bal oldalába bombázott. A szünetben A Honvéd olasz mestere még jobban feltüzelte játékosait, mert továbbra is a kispesti csapat megmozdulásai jelentettek igazi veszélyt az ellenfél kapujára. Az 57. percben Youla az ötös sarkáról az ellenkező sarkot vette célba, Dibusz lábáról a kapufára, majd onnan kifelé pattant a labda. Ezt követően is inkább a Honvéd veszélyeztetett többet, de a labda vagy elkerülte a kaput vagy Dibusz mindig a helyén volt. További gól már nem született, így a győzelméért járó 3 ponttal a Ferencváros megtartotta négypontos előnyét az üldöző MTK-val szemben, s ezzel a 2014/15-ös labdarúgó-bajnokság második helyezettje lett, s várhatja az Európa-liga selejtezőinek sorsolását. A mai teljesítményénél sokkalta több kell majd, ha szeretne a nemzetközi színtéren maradandót alkotni. A Honvédnak az utolsó fordulóban legalább 1 pontot kell begyűjtenie a Bozsik-stadionban a Pápa ellen, hogy biztosan megtartsa NBI-es tagságát.

 

 

Közben szerdán ismét találkozik egymással a két csapat, ezúttal Kispesten, a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján!

 

Vendégszerzőnk: Sziráky László a Nemzeti Sport munkatársa

Share Button

Juhász Attila

Juhász Attila vagyok! A Komlósi Oktatási Stúdió hallgatójaként szereztem újságírói szakképzettséget, nyolcadik éve foglalkozom riporterkedéssel, újságírással, azóta rendszeresen tudósítok sporteseményekről az írott- és az elektronikus sajtó területén is. Cikkeim, interjúim jelentek már meg más-, nem sportos témakörökben is. Dolgoztam már mint a Lánchíd Rádió, a JégKORONG című újság, és a Flag-polgári magazin munkatársa is. Az onlajnok.com, internetes sportközvetítésekkel foglalkozó oldal szerkesztő-riportere, a jégkorong MOL liga TV kommentátora és a Nemzeti Sport című napilap helyszíni tudósítója vagyok. A sportriport magazint barátommal, kollégámmal, Labanc Csabával azért alapítottuk, hogy mi is és a kedves olvasók is egy kicsit jobban bepillanthassanak a sportélet kulisszái mögé! Kellemes kikapcsolódást kívánok minden kedves olvasónknak! HAJRÁ MAGYAR SPORT!

Ez is érdekelheti